ßßß Cookit - przepis na Fileciki kacze z gruszkami i rukolą

Fileciki kacze z gruszkami i rukolą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
rukola 150 gramów
gruszki 2 sztuk
fileciki z kaczki pieczone 400 gramów
maliny 200 gramów
ocet owocowy 2 łyżek stołowych
olej słonecznikowy 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sos: wymieszać ocet z cukrem, szczyptą soli oraz pieprzu, a także z olejem i wstawić do lodówki.
Oczyszczoną rukolę osuszyć. Umyte gruszki pokroić wzdłuż na średniej grubości plasterki, usuwając gniazda nasienne.
Pieczone lub smażone mięso kaczki pokroić w plasterki. Na 4 talerzykach fantazyjnie rozłożyć po porcji rukoli, gruszek i mięsa. Posypać oczyszczonymi malinami i zalać schłodzonym sosem. Oprószyć pieprzem grubo tłuczonym i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12584/Fileciki-kacze-z-gruszkami-i-rukola