Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
rukola 150 gramów
gruszki 2 sztukfileciki z
kaczki pieczone 400 gramów
maliny 200 gramów
ocet owocowy 2 łyżek stołowych
olej słonecznikowy 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sos: wymieszać
ocet z
cukrem, szczyptą
soli oraz
pieprzu, a także z
olejem i wstawić do lodówki.Oczyszczoną
rukolę osuszyć. Umyte
gruszki pokroić wzdłuż na średniej grubości plasterki, usuwając gniazda nasienne.Pieczone lub smażone
mięso kaczki pokroić w plasterki. Na 4 talerzykach fantazyjnie rozłożyć po porcji
rukoli,
gruszek i
mięsa. Posypać oczyszczonymi
malinami i zalać schłodzonym sosem. Oprószyć
pieprzem grubo tłuczonym i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: