ßßß
Składniki:1 duża marchewka1 duża pietruszkaduży seler5 małych buraków1 czerwona cebula4 ząbki czosnku1 cukinia200 g sera fetasólpieprzzioła prowansalskieoliwaWykonanie:Warzywa obierz i umyj. Marchewkę i pietruszkę pokrój wzdłuż. Seler, buraki i cukinię w poprzek. Warzywa zgrilluj aż staną się miękkie (smarując je odrobiną oliwy). Przełóż je do formy do zapiekania posyp fetą, przypraw, skrop oliwą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok 15 minut w temp. 180 stopni.Jeśli nie masz czasu na zabawę z grillowaniem wrzuć wszystkie warzywa do naczynia żaroodpornego przypraw polej oliwą i piecz przez ok 30-40 minut aż warzywa zmiękną. Fetę możesz dodać po wyjęciu warzyw z piekarnika ale możesz także piec ją razem z warzywami.Ja zjadłam wersję wege ale mojemu m. zgrillowałam jeszcze boczek i posypałam nim zapiekankę:)Smacznego!