Wykonanie
O tym przepisie przypomniałam sobie dzisiaj podczas robienia obiadu . Tak przygotowane
brokuły (ale bez grzanki i
serka) zjadałam w niewyobrażalnych ilościach kiedy byłam w ciąży. Nie skłamię jak
powiem, że nawet kilka
razy w tygodniu. Ale gdybym wtedy zrobiła ta grzankę to jestem pewna, że nie jadłabym niczego innego. Stwierdziłam, że po tym jak zjadłam kanapke z
jabłkiem nic mnie już nie zaskoczy i wpakowanie na kanapkę
brokuła nie jest juz tak niesamowite. Mój m. za to stwierdził za to, że kanapka z
jabłkiem była zwykla a ta jest...niezwykla.. I że smakuje mu zdecydowanie bardziej. Może jest w tym trochę racji... Jest pysznie nie da się ukryć. Polecam:)

Składniki:4 kromki
chleba (u mnie gryczany)ok 100 g
brokuła (ugotowanego)3 ząbki
czosnkupłatki chilisos sojowy (można pominąć)
olej do smażenia (u mnie
ryżowy)60 g
serka naturalnegołyżka
śmietany 12%sólpieprzWykonanie:Z
chleba zrób grzanki.
Serek,
śmietanę i jeden ząbek
czosnku pokrojony w kostkę i wymieszaj w miseczce. Przypraw
solą i
pieprzem. Pozostałe dwa ząbki
czosnku także drobno pokrój w kostkę. Podsmaż je na
oleju przez kilka sekund i dodaj
płatki chili wg uznania. Wymieszaj i smaż ok 30 sekund. Dodaj ugotowne kawałki
brokuła. Polej odrobiną
sosu sojowego. Znowu wymieszaj i podsmaż chwilę. Na grzance rozsmaruj
ser i wyłóż podsmażone kawałki
brokuła. Posyp
płatkami chili.Smacznego!