ßßß
 
            
         Składniki:300 g mąki pszennej120 g zimnego masła pokrojonego na kawałeczki2 łyżki wody1 łyżka oliwy z oliwek2 pory2 jajka200 ml śmietany80 g startego parmezanu (dowolnego)2 łyżki masłasólpieprzWykonanie:W misce wymieszaj mąkę, masło, wodę i oliwę. Ciasto musi się dobrze połączyć w razie potrzeby dodać więcej wody lub mąki. Wyłóż ciasto na blat i wyrabiaj przez chwilę. Uformuj kulkę, zwiń w folię i wstaw do lodówki na 20 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć nim formę, ponakłuwaj widelcem. Piekarnik rozgrzej do temp. 200 stopni piecz ciasto 20 minut aż się przyrumieni.Pory pokrój i podsmaż na maśle. W miseczce wymieszaj jajka, śmietanę i ser. Dopraw do smaku. Na podpieczoną tartę wyłóż pory i zalej je jajeczną masą. Piecz przez 30 minut w temp. 180 stopni.Smacznego!
Składniki:300 g mąki pszennej120 g zimnego masła pokrojonego na kawałeczki2 łyżki wody1 łyżka oliwy z oliwek2 pory2 jajka200 ml śmietany80 g startego parmezanu (dowolnego)2 łyżki masłasólpieprzWykonanie:W misce wymieszaj mąkę, masło, wodę i oliwę. Ciasto musi się dobrze połączyć w razie potrzeby dodać więcej wody lub mąki. Wyłóż ciasto na blat i wyrabiaj przez chwilę. Uformuj kulkę, zwiń w folię i wstaw do lodówki na 20 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć nim formę, ponakłuwaj widelcem. Piekarnik rozgrzej do temp. 200 stopni piecz ciasto 20 minut aż się przyrumieni.Pory pokrój i podsmaż na maśle. W miseczce wymieszaj jajka, śmietanę i ser. Dopraw do smaku. Na podpieczoną tartę wyłóż pory i zalej je jajeczną masą. Piecz przez 30 minut w temp. 180 stopni.Smacznego!