Wykonanie
W niedziele mieliśmy w planie zrobić ten przepis. Jednak zabrakło podstawowego składnika...
ryżu. Niestety zdarza się i tak. Ale od czego ma się kreatywnego
męża:) Trochę pokombinował i efekt był taki że nie mogłam się najeść tym daniem. Myślę więc, że dobrze, że mój m. od czasu do czasu trochę "pokucharzy":)

Składniki:ok 100 g
makaronu na osobę (lub wg. uznania)puszka
kukurydzypuszka
tuńczykapomidor2
cebule2 ząbki
czosnkuwg. uznania 1 lub pół
papryczki chilli pokrojonej w kostkę2 łyżki
śmietany 22 %
sólposiekana
pietruszka (może być suszona)
olej do smażeniaWykonanie:
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. W
między czasie
cebule pokrój w kostkę i podsmaż na
oleju. Dodaj
tuńczyka,
kukurydzę,
chili i pokrojonego
pomidora. Dodaj
śmietanę i gotuj chwilę aż sos zgęstnieje.
Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu. Wrzuć
makaron i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekaną
pietruszką.Smacznego!