ßßß
1 cebula1/2 paprykiok.150-200 g okary1 puszka pomidorówok. 80 g koncentratu pomidorowego (akurat mi został)niecała puszka kukurydzy1/2 puszki groszku200 g czerwonej fasoli ugotowanej (ew. z puszki)1-2 papryczki chili1-2 ząbki czosnku1 łyżka olejuprzyprawy: sól, pieprz, chili, oreganoPosiekaną cebulę i drobno pokrojoną paprykę podsmażać chwilę razem na niewielkiej ilości oleju. Dodać okarę, pomidory i koncentrat, gotować aż sos się zredukuje. Dorzucić kukurydzę, groszek, fasolę, i posiekaną papryczkę chili. Pod koniec gotowania dodać zmiażdżony czosnek, doprawić do smaku.Koszt: poniżej 10 złChili przygotowane z tych proporcji, podawane z ryżem (50 g) starczy na 4 porcje (koszt jednej porcji: ok. 3 zł).