ßßß
Składniki:500 g dyni pozbawionej skóry i pestek (użyłam mniej więcej połowy małej dyni)ok. 150 g ryżu (w zależności od liczby osób, ja na 2 osoby użyłam ok. półtorej paczki)200 g szpinaku (świeżego lub mrożonego)gałka muszkatołowasól, pieprzoliwa2 cebuleopcjonalnie parmezan do posypania (lub inny ser)Wykonanie:Dynię i cebulę pokrój w kostkę. Oliwę rozgrzej na patelni dodaj cebulę oraz dynię. Duś aż warzywa zmiękną. Dosyp ryż smaż go przez chwilę. Następnie wlej wodę (można dodać bulion, ok 800 ml). Wodę dodawaj stopniowo. Ryż musi wchłonąć jedną porcję przed wlaniem drugiej. Gdy ryż będzie ugotowany dodaj szpinak oraz przyprawy. Wymieszaj aż składniki się połączą. Posyp serem.Smacznego!