ßßß Cookit - przepis na Razowe pierogi ze szpinakiem.

Razowe pierogi ze szpinakiem.

nazwa

Wykonanie

Składniki na ciasto:
3/4 szklanki m ą ki pszennej razowej
jedna pełna łyżka mąki pszennej
gorąca woda do zarobienia ciasta
Farsz:
szpinak ( ja u żyłam mrożon ego )
cebula
czosnek
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
oliwa z oliwek
ser feta
Cebulę i przeciśnięty czosnek podsmażyłam lekko na oliwie z oliwek, dodałam szpinak, doprawiłam solą, pieprzem i gałkę muszkatołową, którą starłam na tarce . Następnie dodałam odrobinę bułki tartej, która wchłonęła wodę pozostałą w liściach szpinaku i jeszcze raz podsmażyłam przygotowany farsz . Gdy farsz przestygł dodałam ser feta i wymieszałam.
Przygotowałam ciasto na pierogi. Nakładałam przygotowany farsz dokładnie zlepiając końce pierogów. Gotowałam we wrzącej osolonej wodzie.
Źródło:http://wkuchniuli.blogspot.com/2012/12/razowe-pierogi-ze-szpinakiem.html