Kolejna propozycja obiadowa. To chyba przez pogodę, tak mnie wzięło na gulasze i mięsa. Takie dania idealnie rozgrzewają i sprawiają że czujemy się dobrze najedzeni. Mój gulasz podałam z ryżem, ale idealnie pasują do niego młode ziemniaczki z koperkiem. Smacznego!Składniki :* 600g mięsa wieprzowego no łopatka, szynka bądź karkówka* łyżka mąki pszennej* 3 cebule* ząbek czosnku* łyżka czerwonej, mielonej papryki* 2 gałązki świeżego rozmarynu* 3 łyżki oleju rzepakowego* esencja do sosu cebulowegoPrzygotowanie :Rozgrzać olej, wrzucić posiekaną w piórka cebulę, oraz plasterki czosnku. Przyprawić papryką. Dodać rozmaryn i chwilkę smażyć aż warzywa nabiorą złotego koloru. Dodać mięso wcześniej obtoczone w mące. Przesmażyć, podlać szklanką zimnej wody. Zagotować, dodać esencję o sosu cebulowego i dusić mięso o miękkości.