ßßß Cookit - przepis na Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

nazwa

Wykonanie

Ja za pierogami z nadzieniem mięsnym nie jestem. Ale czasami trzeba poświęcić się dla rodziny i przygotować coś co lubi ktoś inny. Wtedy satysfakcja jest podwójna.
Składniki :
Ciasto :
* szklanka mąki pszennej
* szczypta soli
* 1/3 szklanki wrzątku
Nadzienie :
* 600 g łopatki bądź karkówki
* cebula
* 3 łyżki oleju rzepakowego
* sól, pieprz
* majeranek
Przygotowanie :
Przesiać mąkę do miski, dodać sól. Wlać wrzątek i zagnieść ciasto. Wyłożyć na blat , zagniatać aż będzie odchodzić od ręki. Uważać bo na początku ciasto jest gorące. Przykryć czystą ściereczką i odłożyć na 30 minut. Rozwałkować i szklanką wykroić krążki na pierogi. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, ugotować do miękkości. Zimne mięso zmielić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać do mięsa, przyprawić do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku około 7 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Podawać z zeszkloną cebulką.
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2014/03/pierogi-z-miesem.html