Wykonanie
To danie skradło
serce nie tylko w mojej rodzinie. Znajomym do których zabrałam faszerowane
papryki także zasmakowało. Jestem więc pewna, że nie tylko Ci na diecie będą się nimi zajadać. Koniecznie muszę dodać, że przygotowanie takiej kolacji czy obiadu to maksymalnie pół godziny, pod warunkiem, że wszystkie składniki mamy w domu. Smacznego!


Składniki :* pół szklanki
kaszy kuskus* opakowanie Arla Apetina
serek kremowy o smaku pesto i
rukola* 2
czerwone papryki* pół szklanki
czerwonej fasoli konserwowej* pół szklanki
kukurydzy konserwowej* duża
czerwona cebula* garść małych zielonych
oliwek* 3 łyżki
oliwy z oliwek*
sól morska* świeżo mielony
czarny pieprz* listki świeżego
oregano* 3 łyżki
soku z cytryny

Przygotowanie :
Kuskus zalewamy wrzątkiem, tak by przykrył
kaszę, odstawiamy na 5 minut. Do ciepłej
kaszy dodajemy Arla Apetina
serek kremowy o smaku pesto i
rukola. Mieszamy.
Papryki przekroić na połowy, wydrążyć gniazda nasienne. Wrzucić na 10-15 minut do rozgrzanego piekarnika bądź zrumienić je na suchej patelni grillowej. Rozgrzewamy
oliwę, dodajemy pokrojoną w piórka
cebulę i przesmażamy razem z
oliwkami. Dodajemy
fasolę i
kukurydzę oraz wcześniej przygotowaną
kaszę. Doprawiamy do smaku
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny. Tak przygotowanym farszem nadziewamy
papryki, posypujemy listkami
oregano i ozdabiamy cząstkami
cytryny. To danie idealnie smakuje na ciepło jak i na zimno.