Przepis na szybką zupę w pięknym czerwonym kolorze. Idealnie sprawdzi się jako przystawka na Walentynkową kolację. Dodatek tymianku i odrobina chili sprawia że zupa jest aromatyczna i pikantna.Składniki :* litr wywaru warzywnego bądź rosołu* puszka krojonych pomidorów* łyżka koncentratu pomidorowego* 2 czerwone papryki* mała czerwona cebula* łyżeczka słodkiej papryki w proszku* łyżeczka chili* łyżeczka tymianku* dodatkowo do zagęszczenia zupy torebka ugotowanego ryżu* śmietana 18%* 3 łyżki oliwy z oliwekPrzygotowanie :Rozgrzać oliwę , dodać przyprawy i pokrojoną w piórka cebulę, Przesmażyć, dodać do bulionu razem z pomidorami. Paprykę upiec, ściągnąć skórkę i dodać do zupy, gotować około 20 minut. Dodać koncentrat oraz ryż. Ewentualnie posolić, pieprzu już nie polecam - zupa jest już pikantna. Całość zostawić do przestygnięcia. Zupę zmiksować na gładko. Podawać ze śmietaną.