Pierwszy raz robiona była przeze mnie w zeszłym roku. Jednak dzisiejsza smakowała mi bardziej. Nie wiem dlaczego? Może to od dyni właśnie zależy? Przepis bardzo prosty , szybki i smaczny. Są jeszcze dynie , więc zapraszam do wspólnego gotowania.Składniki :* cebula* 2 ząbki czosnku* duża marchewka* kg miąższu dyni* 2 łyżki oleju rzepakowego* łyżka masła* litr rosołu bądź wywaru warzywnego* sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta cynamonu* grzanki czosnkowe* jogurt naturalnyPrzygotowanie :Rozpuścić masło w oleju. Przesmażyć cebulę , czosnek oraz marchew. Dusić aż się zeszklą. Dolać bulion oraz pokrojoną w kostkę dynię. Przyprawić. Gotować na małym ogniu do miękkości. Całość zmiksować na gładki krem. Podawać z czosnkowymi grzankami oraz jogurtem naturalnym.