Wykonanie
Kolejny przepis na zupę, tym razem wspaniały
marchewkowy krem. Aromatyczna, słodka, sycąca i rozgrzewająca - idealna na jesienno - zimowe chłody.0,5kg
marchewki1 łyżka
masła1 średnia
cebula1 duży ząbek
czosnku500ml
bulionu warzywnegokilka szczypt
gałki muszkatłowejłyżka posiekanej
kolendrysól,
pieprzMarchewkę pokroić na niewielkie cząstki.
Cebulę drobno posiekać.
Czosnek rozgnieść.
Masło rostopic w garnku, przesmażyć na nim
cebulę i
czosnek, gdy
cebula się zeszkli dodać
marchewkę,
bulion i
gałkę muszkatłową. Gotować pod przykryciem aż
marchewka będzie miękka. Zupę przestudzić, a następnie zmiksować, dodać
kolendrę, doprawić do smaku, podgrzać i podawać.
Smacznego!