Wykonanie

Bardzo fajny sposób na serwowanie gulaszu, jest zapieczenie go w
bułce kajzerce. Taki gulasz jest idealnym daniem na przyjęcia bo nie tylko jest smaczny, ale i ciekawie wygląda.Składniki:500 g
wołowiny2 - 3
cebule1
papryka3
ziela angielskie1
liść laurowysólpieprzoreganocząberszczypta
cynamonusłodka i
ostra paprykaszczypta
kurkumymała
śmietana 18%olejkilka
kajzerekWykonanie:
Mięso umyć i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Cebulę zeszklić na
oleju, dodać
mięso,
liść laurowy i zele angielskie, smażyć aż
mięso zmieni kolor.
Mięso zalać
wodą i dodać resztę przypraw. Dusić na małym ogniu do momentu aż
mięso będzie miękkie przez około 1,5 godziny.
Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
Paprykę dodać do gulaszu i dusić jeszcze przez około 30 minut, aż
papryka będzie miękka.
Śmietanę wymieszać z odrobiną sosu i dodać ją do gulaszu. Gulasz doprawić i doprowadzić do wrzenia.Ściąć wierzchy
kajzerek a następnie je wydrążyć.Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 o C. Gulasz przełożyć do
kajzerek, ustawić na blasze do pieczenia. Obok
bułek z gulaszem położyć wierzchy
bułek. Piec przez około 20 minut,
bułki z gulaszem przykryć górą
kajzerek od razu podawać.