Aromatyczna pierś z indyka to danie które do zrobienia nie wymaga wiele składników. Podstawą są tutaj przyprawy, które czynią cuda z każdą potrawą. Warto zawsze mieć w spiżarce puszkę pomidorów a w zamrażarce po porcjowaną pierś z indyka. Dzięki temu jeśli nie mamy pomysłu na obiad albo jeśli nie możemy wyjść po zakupy, zawsze możemy przyrządzić szybkie i smaczne danie z kilku tylko składników.Składniki:pierś indyka1 mała cebula2 ząbki czosnku1 puszka pomidorów1 łyżeczka kuminu (kminu rzymskiego)1 łyżeczka kolendru1 łyżeczka imbirupół łyżeczki cynamonu2 goździkipół łyżeczki sproszkowanej chilipół łyżeczki kurkumypół łyżeczki kardamonu3 łyżki sosu sojowegosólpieprzoliwa do smażeniaPrzygotowanie:Cebule pokroić w drobną kostkę.Czosnek zmiażdżyć.Wszystkie przyprawy poza solą zmiażdżyć w moździerzu na proszek.Zeszklić cebule na oliwie, dodać czosnek i przyprawy, chwilę podsmażyć.Na cebule położyć indyka i podsmażyć ze wszystkich stron.Dodać pomidory i dusić całość przez około 40 minut.Wyciągnąć indyka, pokroić w plastry i podawać z dowolnym dodatkiem i sosem w którym się dusił indyk.Smacznego!