Pieczarkowecurry to aromatyczne danie wegetariańskie. Może być daniem głównym, jak również dodatkiem do innych dań.Składniki:oliwa do smażenia300 g pieczarek (najlepiej drobnych)3 duże pomidory pokrojone w kostkę1 średnia posiekana cebula3 przeciśnięte ząbki czosnku1 łyżka przetartego korzenia imbiru1/2 łyżeczki kminu rzymskiego1/2 łyżeczki ziaren pieprzu1/4 łyżeczki kurkumy1 1/2 łyżeczki mielonej kolendry3-4 strączki zielonego kardamonu1 łyżeczka garam masali1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki czerwonego chiliświeża kolendraPrzygotowanie:W głębokim rondlu rozgrzewamy olej, po czym dodajemy przyprawy: kminek, pieprz, kardamon, kurkumę. Następnie dorzucamy cebulę i smażymy na złoty kolor.Dodajemy garam masalę, chili, imbir i przecisnięty czosnek, mieszamy. Po minucie dodajemy pokrojone w drobną kostkę pomidory oraz sól i gotujemy 5-6 minut.Dodajemy obrane pieczarki przekrojone na pół.Gotujemy pod przykryciem około 12 minut, od czasu do czasu mieszając.Gotową potrawę przybieramy świeżą kolendrą.Smacznego :-).