To ciasto to kwintesencja letnich wypieków. Szybkie i proste w przygotowaniu. Lekkie i nie bardzo słodkie.Składniki:3 szklanki mąki pszennej1,5 szklanki cukru1 cukier waniliowy16 łyżek oleju8 łyżek wody4 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia750 g malincukier puder do posypania ciastaWykonanie:Maliny umyć i zostawić na sicie żeby odciekły.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.Jajka wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowyi miksować na najwyższych obrotach miksera prze 10 minut. Po tym czasie do masy wsypywać porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia (cały czas miksując), następnie kolejno wmiksować wodę i olej.Prostokątną blaszkę (o wymiarach 22×33 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Do blaszki wlać ciasto, na wierzchu ułożyć maliny. Ciasto piec 40 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.PRZEPIS POCHODZI Z BLOGA PRZEPISY JOLI