Wykonanie
Pyszne, wilgotne ciasto z
bananową nutą. Zaletą tego ciasta jest nie tylko smak, ale także to, że bardzo łatwo się je robi. A czasami właśnie o to chodzi.Składniki:-3 szklanki
mąki pszennej- 2 szklanki
cukru- 1 szklanka
oleju- 3/4 szklanki
wody ( temperatura pokojowa)- 1 opakowanie
cukru waniliowego- 5 jaj- 3 łyżeczki
proszku do pieczenia- 4-5 dojrzałych
bananówDodatkowo:-
cukier puder do posypania
Jaja utrzeć z
cukrem, następnie powoli dodawać pozostałe składniki.
Banany rozdrobnić w malakserze lub pokroić na bardzo drobną kostkę, a następnie dodać do ciasta i dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni (termoobieg). Ciasto przełożyć do wysmarowanej
masłem i wysypanej
bułka tartą tortownicy o średnicy 28 cm. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 35 minut. Ciasto ostudzić w formie, przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wystudzone ciasto posypać przesianym
cukrem pudrem.