Wykonanie
Sezon na
cukinie i
bakłażana trwa w najlepsze:) Korzystajmy więc
póki co...dzisiaj czysta klasyka, ale smak powala, rewelacja...dlatego piszę ten przepis. Danie przygotował mój T. wczoraj na obiad. Bardzo sycąca. Polecamy:)Składniki;
cukinia,
bakłażan,
ziemniaki,
papryka,
pomidor,150 g
sera żółtego,
oliwa z oliwek,
sól,
pieprzczosnek,
czerwona cebula,Wykonanie;
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Po ugotowaniu kroimy na plastry.
Cukinie,
bakłażan i
pomidory kroimy w plastry.
Paprykę w paseczki.
Cebule w krążki. Do
oliwy wyciskamy
czosnek, dodajemy
sól i
pieprz. Moczymy warzywa w
oliwie. Następnie
cukinię,
bakłażana i
paprykę grillujemy. Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami. Możemy jeszcze jak lubicie poszczególne warstwy doprawić. Na wierzch ścieramy
ser żółty. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni około 20 minut.