Wykonanie
To nasz wymysł z mężem:) Co prawda
borówek trochę za mało było w domu , ale i tak placek super i polecamy.
Czekolada bosko się komponuje z posmakiem
cytryny i
borówek:) Jest jadalny... polecamy:)))Składniki;350 g
mąki,łyżeczka
proszku do pieczenia,łyżeczka
sody,szczypta
soli,350 g
cukry,220 g
masła,4
jajka,250 ml
jogutru naturalego,1 tabliczka
gorzkiej czekolady,otarta
skórka z cytryny i sok,
borówki,Wykonanie;Łączymy suche składniki.
Masło ucieramy z
cukrem na gładko. Dodajemy po jednym
jajku ciągle ucierając.Następnie dodajemy stopniowo
mąkę na przemian z
jogurtem. Miksujemy.
Czekoladę siekamy na kawałki. Dodajemy do masy.Dodajemy sok i skórkę ze sparzonej
cytryny. Na spód tortownicy kładziemy
borówki.U nas było ich zdecydowanie za mało i trochę się zgubiły;) Zalewamy masą. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut.