ßßß
 
            
         Składniki:(foremka 20 x 30 cm)4 jajka200 g masłaszklanka cukru + 2 łyżki stołowe2 szklanki mąki pszennej1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia1-2 łodygi rabarbarugarść truskawekcukier puder do dekoracjiPrzygotowanie:Masło roztapiamy i odstawiamy do ostudzenia. Jajka wybijamy do miski i miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą wcześniej mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy delikatnie łyżką. Dolewamy ostudzone masło i dokładnie mieszamy.Ciasto wylewamy na blaszkę o wym. 30 x 20 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Rabarbar i truskawki kroimy na kawałki, układamy na cieście bardzo lekko je dociskając. Pieczemy 40-45 minut lub do tzw. "suchego patyczka" w 170 stopniach. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.Smacznego!
Składniki:(foremka 20 x 30 cm)4 jajka200 g masłaszklanka cukru + 2 łyżki stołowe2 szklanki mąki pszennej1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia1-2 łodygi rabarbarugarść truskawekcukier puder do dekoracjiPrzygotowanie:Masło roztapiamy i odstawiamy do ostudzenia. Jajka wybijamy do miski i miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą wcześniej mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy delikatnie łyżką. Dolewamy ostudzone masło i dokładnie mieszamy.Ciasto wylewamy na blaszkę o wym. 30 x 20 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Rabarbar i truskawki kroimy na kawałki, układamy na cieście bardzo lekko je dociskając. Pieczemy 40-45 minut lub do tzw. "suchego patyczka" w 170 stopniach. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.Smacznego!