Wykonanie
            
Składniki:- 200 g miękkiego 
masła- 4 
jaja- 200 g 
cukru pudru- 250 g 
mąki pszennej- 1 łyżeczka 
proszku do pieczenia- ok. 650 g 
truskawekNa kruszonkę:- 50 miękkiego 
masła- 100 g 
mąki- 1 łyżka 
cukru waniliowego- 1 łyżka 
cukruPrzygotowanie:
Masło utrzeć i dodać stopniowo 
cukier puder, wszystko razem dokładnie zmiksować.Następnie wbijać po jednym 
jajku i po każdym dodaniu wymieszać mikserem.Wsypać stopniowo przesianą 
mąkę oraz 
proszek do pieczenia.Miksować delikatnie na najniższych obrotach do połączenia składników.Blachę o wymiarach ok. 25x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto, rozprowadzić równomiernie.Na wierzch wyłożyć 
truskawki.Aby przygotować kruszonkę należy wymieszać podane składniki i rozcierać palcami aż powstaną grudki, następnie posypać na 
truskawki.Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C przez od 45 do 60 minut(najlepiej sprawdzić wykałaczką, czy ciasto jest upieczone, ponieważ każdy piekarnik piecze inaczej - jeśli patyczek jest suchy powinno być ok) :)
