Pyszne i najłatwiejsze pod słońcem ciasto z rabarbarem, zniknie błyskawiczne z każdego stołu. Z kubkiemkawy w ręku uprzyjemni każdy nawet pochmurny dzień. Zapraszam do wypróbowania.składniki na okrągłą formę ciasta125 g masła3/4 szklanki cukru2 szklanki mąki pszennej2 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia50 dag rabarbarucukier puder do posypaniaprzepisUmyty i osuszony rabarbar kroimy w centymetrowe kawałeczki.Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy miękkie masło i jajka całość ucieramy. Cały czas ucierając dodajemy cukier i proszek do pieczenia.Do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy wykładamy ciasto dokładnie rozprowadzamy, na wierzchu układamy kawałki rabarbaru.Ciasto pieczemy około 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.Ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem.