ßßß Cookit - przepis na Pudrowane biszkopty z masą krówkową.

Pudrowane biszkopty z masą krówkową.

nazwa

Wykonanie

Bardzo smaczne biszkopciki, takie zwykłe ze słodką skorupką, można zajadać same do kawy lub herbaty, lub przełożyć ulubionym kremem lub dżemem.
Mi została połowa puszki masy krówkowej, więc część ciasteczek przełożyłam właśnie nią.
Składniki:
4 jajka
5 łyżek drobnego cukru
4 łyżki mąki pszennej tortowej
2 łyżki mąki kukurydzianej
1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia
dodatkowo:
3 łyżki cukru pudru
masa:
200 g masy krówkowej
100 g masła prawdziwego
W jednej miseczce ubijamy do białości żółtka z cukrem, w drugiej białka na sztywno. Do masy żółtkowej dodajemy białka, delikatnie mieszamy, następnie przesiewamy obie mąki i proszek do pieczenia i też mieszamy. Ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i na blaszkę wyłożoną papierem wyciskamy podłużne ciasteczka. Biszkopciki przed pieczeniem posypujemy przesiewanym cukrem pudrem.
Wstawiamy do piekarnika na 15 minut i pieczemy w 170 stopniach, na złoty kolor.
Na krem ucieramy masło na puch, dodajemy krem krówkowy nadal ucierając, gotową masą dekorujemy ciasteczka.
Z tej porcji wyszło mi 36 pojedynczych biszkopcików, z tego kilka przekładanych masą.
SMACZNEGO
Źródło:http://gogusiowo.blogspot.com/2015/01/pudrowane-biszkopty-z-masa-krowkowa.html