Wykonanie
Bardzo smaczne biszkopciki, takie zwykłe ze słodką skorupką, można zajadać same do
kawy lub
herbaty, lub przełożyć ulubionym kremem lub
dżemem.Mi została połowa puszki masy krówkowej, więc część
ciasteczek przełożyłam właśnie nią.
Składniki:4
jajka5 łyżek drobnego
cukru4 łyżki
mąki pszennej tortowej2 łyżki
mąki kukurydzianej1 mała płaska łyżeczka
proszku do pieczeniadodatkowo:3 łyżki
cukru pudrumasa:200 g masy krówkowej100 g
masła prawdziwego
W jednej miseczce ubijamy do białości
żółtka z
cukrem, w drugiej
białka na sztywno. Do masy
żółtkowej dodajemy
białka, delikatnie mieszamy, następnie przesiewamy obie
mąki i
proszek do pieczenia i też mieszamy. Ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i na blaszkę wyłożoną papierem wyciskamy podłużne
ciasteczka. Biszkopciki przed pieczeniem posypujemy przesiewanym
cukrem pudrem.
Wstawiamy do piekarnika na 15 minut i pieczemy w 170 stopniach, na złoty kolor.Na krem ucieramy
masło na puch, dodajemy krem
krówkowy nadal ucierając, gotową masą dekorujemy
ciasteczka.Z tej porcji wyszło mi 36 pojedynczych biszkopcików, z tego kilka przekładanych masą.SMACZNEGO