Wykonanie
            Robi się je niezwykle szybko, w podobny sposób jak muffiny. Najlepiej smakuje prosto z blachy, jeszcze ciepłe. Przepis znalazłam na blogu (klik).

Składniki - ciasto:3 szklanki pół na pół 
mąki pszennej i pełnoziarnistejłyżeczka 
sodyłyżeczka 
proszku do pieczeniaszklanka 
jogurtu naturalnego3/4 szklanki 
cukru3/4 szklanki 
oleju3 
jajkaMieszam osobno składniki mokre i suche. Mieszam i przelewam masę jajeczno - 
jogurtową do suchych składników. Mieszam, aż powstanie gładka masa. Przelewam do małej tortownicy lub małej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wysypuję pokrojone na kawałki:
truskawki (ok. 25 dag)
rabarbar - 3-4 łodygiwymieszane z 3 łyżkami 
cukru pudru.Przygotowuję kruszonkę:pół szklanki 
mąki pszennej1/3 szklanki 
cukrućwierć kostki twardego 
masłaszczypta 
proszku do pieczeniaPodane składniki zagniatam, aż utworzą się wyraźne grudki. Rozkruszam je na 
owoce.Ciasto piekę ok. 50 minut w 180 stopniach. Po tym czasie studzę je najpierw przez 5 minut przy uchylonych drzwiach piekarnika.

Przepis bierze udział w akcjach: