Wykonanie
Szybka i bardzo smaczna przekąska ;).. Zdjęcie jeszcze z okresu upałów, gdy robiłam tortillę, zawijałam w folie aluminiową i pakowałam na wycieczkę nad jezioro. ;)
Składniki:4 placki tortillipuszka
kukurydzy0,5kg
pieczarekpomidor pokrojony w plastryliście
sałaty lodowejpodwójna
pierś z kurczakaprzyprawy: do gyrosa,
papryka,
sól,
pieprzłyżka
musztardyNa dressing
czosnkowy:
jogurt naturalny2 ząbki
czosnkułyżka
majonezuszczypta
bazyliisólpieprzPrzygotowanie :
Jogurt naturalny wymieszać z
majonezem. Do tej mieszanki przecisnąć
czosnek przez praskę. Przyprawić i odstawić do lodówki.
Pierś z kurczaka pokroić na drobne kawałki, przyprawić i dodać do niej łyżkę
musztardy. Następnie usmażyć na łyżce
oliwy z oliwek.
Pieczarki pokroić w plasterki i poddusić na patelni. Podgrzane w kuchence mikrofalowej placki tortilli smarować
sosem czosnkowym, a następnie nakładać wszystkie składniki:
sałatę,
mięso,
pieczarki,
pomidora,
kukurydzę i zawijać tortillę w rulon. Aby tortilla się nie rozwalała dobrze jest ją zwijać w folii aluminiowej. Smacznego;)