Składniki:schab 4 plastry o grubości ok. 1 cmsól, pieprz, ziołapesto zielone 4 łyżeczkiser do pizzy (może być mozzarella) 6-8 plastrówszynka 8 plastrówjaja 2bułka tarta do panierowaniaolej do smażeniaWykonanie:Mięso oprószyć solą, pieprzem, ulubionymi ziołami, nakłuć wielokrotnie z obu stron. Każdy kotlet posmarować pesto. Ułożyć na nich plastry sera, szynkę.Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami (dla pewności, by się nie rozwinęły).Następnie panierować w roztrzepanych jajach i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.Ja podałam z kaszą jęczmienną z warzywami i rzodkiewką ze śmietaną.Uwagi:W innej wersji, zamiast szynki, można użyć parówek i dodatkowo ser posmarować musztardą (np. ze śliwką).