Wykonanie
Dziś propozycja bardzo ciekawa, inspirowana przepisem siostry Anastazji. Wyszło dość smaczne i najważniejsze, że nie trzeba podawać znów nudnych
schabowych ;)- 4 kotlety ze
schabu- 4 plastry
sera- pasztet do smarowania- 8
pomidorków koktajlowych lub 2 zwykłe, średniej wielkości
pomidory- świeże
zioła :
bazylia,
tymianek-
mąka,
jajko,
bułka tarta do panierki-
sól,
pieprz do smaku-
olej do smażeniaKotlety myjemy, osuszamy, rozbijamy i panierujemy w
mące,
jajku i
bułce tartej. Dokładnie tak jakbyśmy chcieli usmażyć zwykłe
schabowe i tak też robimy- smażymy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu smarujemy pasztetem ( dość grubą warstwą) układamy na to
ser żółty, przekrojone na pół
pomidorki i posypujemy pociętymi
ziołami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160C ( termoobieg) i pieczemy ok. 15 min.