Wykonanie

Składniki:porcja rosołowa z
kurczaka ½
Vegetaziele angielskie,
pieprz,
liść laurowycebula 1
marchew 1
pietruszka 1
ziemniaki 4-5grzybek suszony 1-2gęsta
śmietana 1 kubeczek
mąka pszenna 1 łyżeczka
natka pietruszkiser starty Gouda/RossaWykonanie:Porcję rosołową umyć, podzielić na części, przykryć
wodą, zagotować. Zdjąć powstałą pianę. Dodać
Vegetę, liść,
pieprz, ziele i
grzybki. Gotować na wolnym ogniu.
Cebulę poszatkować i dodać do
wywaru.
Marchew,
pietruszkę i
ziemniaki obrać, pokroić w słupki i wrzucić do zupy. Gotować do miękkości.
Śmietanę wymieszać z
mąką, rozprowadzić
wywarem i wlać do garnka. Wymieszać dokładnie, zagotować. Wylać do filiżanek, posypać
natką pietruszki i
startym serem. Podawać.