ßßß
Składniki:porcja rosołowa z kurczaka ½Vegetaziele angielskie, pieprz, liść laurowycebula 1marchew 1pietruszka 1ziemniaki 4-5grzybek suszony 1-2gęsta śmietana 1 kubeczekmąka pszenna 1 łyżeczkanatka pietruszkiser starty Gouda/RossaWykonanie:Porcję rosołową umyć, podzielić na części, przykryć wodą, zagotować. Zdjąć powstałą pianę. Dodać Vegetę, liść, pieprz, ziele i grzybki. Gotować na wolnym ogniu. Cebulę poszatkować i dodać do wywaru. Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić w słupki i wrzucić do zupy. Gotować do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, rozprowadzić wywarem i wlać do garnka. Wymieszać dokładnie, zagotować. Wylać do filiżanek, posypać natką pietruszki i startym serem. Podawać.