Wykonanie

Składniki:
kurczak podzielony na 8 porcji, 1 kg
sól,
papryka, po łyżeczce
mąka, 1/2 szklanki
olej do smażenia
sok pomarańczowy, 1 szklanka
cukier brązowy,
ocet winny, po 2 łyżki
bazylia, starta gałka muszkatałowa, po 1 łyżeczce
brzoskwinie pokrojone w plastry, 1 i 1/2 szklankiWykonanie:
Mąkę zmieszać z
solą,
papryką i obtoczyć w tym
kurczaka. Zezłocić na
oleju z obu stron.Wymieszać
sok pomarańczowy z
cukrem,
octem,
bazylią i
gałką muszkatołową, dodać do
kurczaka. Przykryć, dusić na małym ogniu 30 minut. Dodać
brzoskwinie i dusić jeszcze przez 5 minut. Podawać z
ryżem lub
makaronem i surówką. Smacznego.