Wykonanie
Eksperyment się udał,
będę do niej wracać.

Składniki na warzywny spód:mała
cukiniamała bulwa
kopru włoskiego4
marchewki1
cebula1
jajko3 łyżki
bułki tartejsól,
pieprzCukinię i
marchewkę oczyszczam, trę na dużych oczkach tarki. Z
kopru odcinam
natkę, kroję drobno.
Cebulę obieram, kroję w piórka, podsmażam na łyżce
oleju dodaję
koper,podsmażam do zrumienienia dodaję resztę warzyw i smażę razem około 5 minut na małym ogniu. Odstawiam do przestygnięcia.W tym czasie przygotuję farsz
mięsny:0,5 kg
mielonego mięsa indyczego2 ząbki
czosnkuszczypta
soli,
pieprzuzioła:
mięta,
oregano,
rozmarynDo farszu warzywnego dodaję
przyprawy,
jajko,
bułkę tartą. Wszystko razem mieszam. Spód naczynia żaroodpornego smaruję 1/3
sosu beszamelowego, na sos nakładam farsz warzywny. Następnie farsz
mięsny a na niego resztę
sosu beszamelowego. Na sos układam
pomidorki koktajlowe przecięte na połówki. Piekę 1 godzinę w 180 - 200st.


Mojej rodzince bardzo smakowało, zachęcam do zrobienia :)