Wykonanie
Dziś chciałabym pokazać Wam kolejną porcję
śniadaniowo - lunchową przygotowaną do zabrania do pracy. Tym razem nieco bardziej tresciwa, a jednoczesnie lekka i niesamowicie smaczna. Musze przyznac, ze takie lekkie i niepozorne jedzenie, lepiej zaspokaja
glod i wystarcza na dluzej, niz porcja frytek, po ktorej robie sie
glodna juz po godzinie!Śniadanie:Omlet
chiński (3
jajka roztrzepane z 1 łyżką
sosu sojowego) i
sałatka rozmaitości (
sałata,
ogórek,
pomidor,
rzodkiewka,
dymka).Lunch:
Makaron z
brokułem -
makaron i
brokuła ugotować al dente, na patelni przesmażyć drobno posiekaną
cebulę z
czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać 150g
serka Philadelphia, podlać
mlekiem dla uzyskania w miarę rzadkiego sosu, dodać
makaron i podzielonego na małe różyczki
brokuła, doprawić do smaku
solą i
pieprzem,
ostra papryka oraz mielonymi
migdałami (1 czubata łyżka).
Smacznego!