Wykonanie
Dzisiaj przepis na pyszne wiosenne naleśniki z duża ilością świeżych chrupiących warzyw oraz upieczoną w aromatycznych przyprawach
marchewką. Naleśniki są wykonane z
mąki owsianej i kukurydzianej dlatego są odpowiednie dla wszystkich wykluczających z diety gluten, a także dla osób na diecie, które rezygnują z wysoko przetworzonych węglowodanów.Zawierają błonnik, a także całe mnóstwo witamin, minerałów i antyoksydantów zawartych w świeżych warzywach.Składniki :1. Na ciasto naleśnikowe :- 1 miarka
mąki owsianej ( mogą być zmielone w młynku
płatki owsiane)- 1 miarka
mąki kukurydzianej- 1/2
mąki ziemniaczanej lub z tapioki ( można pominąć)- 2 miarki
mleka- 1/2 miarki
wody-
olej do smażenia2. Pieczone
marchewki- 3/4 duże
marchewki-
sos sojowy-
olej rzepakowy lub
ryżowy (rafinowany)-
pieprz,
bazylia,
słodka papryka3. Warzywa do farszu- 4
rzodkiewki-
ogórek zieonu- 3
ogórki kiszone- pęczek
szczypiorku- kilka listków
sałaty lub inne ulubione warzywa

Przygotowanie:1.Rozgrzać piekarnik do 200 stopni, ułożyć
marchewki pokrojone w paski na blachę wyłożoną papierem do pieczenia skropić
olejem i
sosem sojowym, posypać
przyprawami przemieszać i piec aż będą zarumienione.2.Wymieszać składniki na na naleśniki odstawić na ok 15 minut, a następnie usmażyć z obu stron.3.Ułożyć na upieczonych naleśnikach świeże warzywa i upieczoną
marchewkę, złożyć na pół.Smacznego.
