ßßß
Cookit - przepis na Sałatka wiosenna z tuńczykiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sałatka wiosenna z tuńczykiem
Składniki
Kapusta pekińska
Ogórki
Pomidor
Rzodkiewka
Groszek zielony
Tuńczyk w kawałkach
Szczypiorek
Koperek
Jogurt naturalny
Majonez
Sos worcestershire
Sos sojowy
Sok z cytryny
Czosnek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Lekka
sałatka
pachnąca wiosną i świeżymi warzywami.
Tuńczyk
i wyrazisty dressing z
sosem Worcester
dopełniają całości.
1 niewielka
kapusta pekińska
3
ogórki
gruntowe8
pomidorków
koktajlowych8
rzodkiewek
½ puszki
zielonego groszku
1 puszka
tuńczyka w kawałkach
w sosie własnym3 łyżki posiekanego
szczypiorku
2 łyżki posiekanego
koperku
Dressing:200 ml
jogurtu naturalnego
2 łyżki
majonezu
2 łyżki
sosu Worcester
(można pominąć lub zastąpić łyżeczką
sosu sojowego
i łyżeczką
soku z cytryny
)1 łyżeczka granulowanego
czosnku
sól
,
pieprz
Kapustę pekińską
pokroić w cienkie paski.
Pomidorki
koktajlowe przekroić na 4 części.
Ogórki
dobrze umyć i pokroić w pół-plasterki.
Rzodkiewki
pokroić w plasterki.
Tuńczyka
odsączyć i lekko rozdzielić widelcem.
Kapustę
,
ogórki
,
rzodkiewkę
,
groszek
,
szczypiorek
i
koperek
wymieszać w misce. Na koniec dodać
pomidorki
i
tuńczyka
. Delikatnie przemieszać.
Składniki dressingu wymieszać ze sobą i polać nimi
sałatkę
przełożoną na salaterkę lub wymieszać z
sałatką
w misce i w takiej postaci przełożyć na salaterkę.
Sałatka
będzie najlepsza jeśli zostanie przygotowana około 1-2 godzin przed podaniem i schłodzona w lodówce.
Źródło:
http://trzecitalerz.blogspot.com/2015/04/saatka-wiosenna-z-tunczykiem.html
Przepisy powiązane
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym
Składniki powiązane (0)