Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .środa, 21 stycznia 201530 dag chudego
mięsa wołowego,1
cebula (10 dag),2-3 pęczki
rzodkiewek,2 łyżki
oliwy,1 łyżka
mąki pszennej,2 łyżki
koncentratu pomidorowego,
sól,
pieprzCebulę obrać i pokroić w talarki.
Mięso opłukać, pokroić w małą kostkę, posolić, popieprzyć, oprószyć
mąką i obsmażyć na
oliwie razem z
cebulą. Następnie przełożyć do rondla, podlać
wodą i dusić pod przykryciem, aż będzie miękkie (40 min). Na kwadrans przed końcem duszenia dodać oczyszczone, umyte i przekrojone na pół
rzodkiewki. Sos doprawić
koncentratem pomidorowym i ewentualnie -
śmietaną. Podawać z
ziemniakami z
wody.