ßßß Cookit - przepis na Rzodkiewki duszone z mięsem

Rzodkiewki duszone z mięsem

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
środa, 21 stycznia 2015
30 dag chudego mięsa wołowego,
1 cebula (10 dag),
2-3 pęczki rzodkiewek,
2 łyżki oliwy,
1 łyżka mąki pszennej,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
sól,
pieprz
Cebulę obrać i pokroić w talarki. Mięso opłukać, pokroić w małą kostkę, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką i obsmażyć na oliwie razem z cebulą. Następnie przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić pod przykryciem, aż będzie miękkie (40 min). Na kwadrans przed końcem duszenia dodać oczyszczone, umyte i przekrojone na pół rzodkiewki. Sos doprawić koncentratem pomidorowym i ewentualnie - śmietaną. Podawać z ziemniakami z wody.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/01/rzodkiewki-duszone-z-miesem.html