Wykonanie
Najczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .środa, 26 listopada 20143
cykorie (40 dag),2 plastry
ananasa z puszki,2 łyżki
rodzynek,3 łyżki
wiśni świeżych lub mrożonychSOS1 ząbek
czosnku, 2 łyżki
syropu z
ananasa, 3 łyżki
soku z cytryny, 3 łyżki deju,1 łyżeczka
miodu, 1 łyżeczka
estragonu,
sól,
pieprz Cykorie oczyścić, rozdzielić liście, umyć, osuszyć i pokroić na dwu centymetrowe kawałki.
Ananas pokroić w kostkę.
Rodzynki umyć, osączyć i osuszyć.
Wiśnie umyć, osączyć i wydrylować (mrożone rozmrozić i odsączyć). Wszystkie składniki połączyć.Przygotować sos:
czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
Syrop z
ananasa wymieszać, wstrząsając w zamkniętym słoiku typu twist off, z 2 łyżkami zimnej przegotowanej
wody i pozostałymi składnikami.Surówkę polać sosem i starannie wymieszać.