Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .środa, 20 sierpnia 201425 dag chudego
mięsa baraniego lub wołowego,1 porcja
włoszczyzny,6
pomidorów (70 dag),1
cebula (10 dag),10 dag długoziamistego
ryżu,2 łyżki
natki pietruszki,1/2 łyżeczki
cukru,po szczypcie
gałki muszkatołowej i
pieprzu,
sólMięso opłukać i osączyć.
Włoszczyznę obrać i opłukać.
Mięso i
włoszczyznę zalać 8 szklankami
wody, posolić i gotować do miękkości (około 60 min).
Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki, a miąższ pokroić.
Cebulę obrać i posiekać.
Wywar przecedzić (
włoszczyznę przeznaczyć np. na
sałatkę), a
mięso pokroić w paski i włożyć do przecedzonego
wywaru razem z
pomidorami,
cebulą, gałką,
pieprzem i
cukrem.
Ryż opłukać, osączyć i dodać do zupy. Gotować 15-20 min, aż
ryż będzie miękki. Doprawić
solą i
pieprzem. Przed podaniem posypać
natką.