ßßß Cookit - przepis na Zupy - Pomidorowa z ryżem

Zupy - Pomidorowa z ryżem

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
środa, 20 sierpnia 2014
25 dag chudego mięsa baraniego lub wołowego,
1 porcja włoszczyzny,
6 pomidorów (70 dag),
1 cebula (10 dag),
10 dag długoziamistego ryżu,
2 łyżki natki pietruszki,
1/2 łyżeczki cukru,
po szczypcie gałki muszkatołowej i pieprzu,
sól
Mięso opłukać i osączyć. Włoszczyznę obrać i opłukać. Mięso i włoszczyznę zalać 8 szklankami wody, posolić i gotować do miękkości (około 60 min). Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki, a miąższ pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Wywar przecedzić (włoszczyznę przeznaczyć np. na sałatkę), a mięso pokroić w paski i włożyć do przecedzonego wywaru razem z pomidorami, cebulą, gałką, pieprzem i cukrem. Ryż opłukać, osączyć i dodać do zupy. Gotować 15-20 min, aż ryż będzie miękki. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2014/08/zupy-pomidorowa-z-ryzem.html