Wykonanie
Mnie bardzo posmakowała,latorośl również zjadła bez marudzenia,mąż spróbował,a następnego dnia zabrał do pracy doprawiając na swój sposób dodatkowo
sosem słodko-kwaśnym stwierdził,że jest bardzo dobra:)A co Wy o niej sądzicie?

przepis z "Vegetarian&wholefood bible"z niewielkimi zmianami3 łyżki
oliwy z oliwek2 średnie
marchewki-gotuję i kroję w plasterki(można tylko zblanszować)1
brokuł-gotuję 5 min.w osolonej wodzie18 dkg
groszku zielonego - użyłam mrożonego i ugotowałampo pół czerwonej i
żółtej papryki-kroję w kostkę2 łodyżki
selera naciowego-kroję w plasterki4
cebulki ze
szczypiorem-kroję w plasterki1 duży
pomidor-użyłam sporą garść małych
pomidorków i pokroiłam na połówki12 dkg pokrojonego w kostkę
sera cheddar lub
mozzarellisos:3 łyżki
octu winnego lub balsamicznego3 łyżki
oliwy1 łyżka
musztardy dijonsporo świeżych
ziół-użyłam
bazylii i
natki pietruszkisól i
pieprzMakaron gotuję w osolonej wodzie,odsączam i zostawiam do ostygnięcia.Składniki,które wymagają gotowania,gotuję,odcedzam i studzę.Całość wrzucam do miski,doprawiam
pieprzem i ew.
solą do smaku,mieszam z sosem wcześniej łącząc jego składniki w osobnej miseczce.Smacznego!!!