Wykonanie
Troszkę odmienna wersja tradycyjnych pulpetów.Sos dodaje całości ciekawego smaku,w zasadzie nie ma w nim nic nadzwyczajnego,ale ma to "coś"-nam danie bardzo przypadło do gustu:)

80 dkg
mielonego mięsa drobiowego - u mnie
indyk15 dkg
mozzarelli startej na grubej tarcesporo
szczypiorkujajko3 łyżki
bułki tartejok.500 ml
śmietany250 ml
bulionu drobiowego2 łyżki
musztardy1 łyżka
sosu Worcesterpo 1 łyżeczce mielonej
słodkiej papryki i
cukrusól i
pieprz do smakuodrobina
bazyli i
estragonu do
mięsamąka do obtoczenia pulpetówDo miski wkładam
mięso,dodaję
jajko,
bazylię,
estragon,
sól i
pieprz,posiekany drobno
szczypiorek,
ser oraz
sos Worcester i
tartą bułkę.Wyrabiam całość na gładką masę,formuję małe pulpeciki i wkładam do rondla z gotującym się
bulionem.Gdy
mięso jest już gotowe,dodaję do
bulionu cukier i
paprykę oraz
śmietanę wymieszaną z
musztardą i gotuję całość na małym ogniu przez krótką chwilę.W razie potrzeby mozna sos doprawić
solą i
pieprzem.Smacznego!!!