Wykonanie
Pyszne i delikatne klopsiki w aksamitnym sosie, mój synek uwielbia to danie ale nie tylko on.



Składniki:250 gr
mięsa mielonegosólpieprz1/2 małej
cebulki pokrojonej w drobna kostkępół szklanki
śmietanysłodka papryka w proszku do smaku1
jajkobułka tartaSkładniki na sos:2 szklanki rosołu
koperekpół szklanki
śmietany słodkiej
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smakułyżka
cytrynyewentualnie
mąka do zagęszczeniaDo
mięsa dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Następnie formujemy małe klopsiki. Na głębokiej patelnie gotujemy nasz rosół następnie wrzucamy klopsiki i gotujemy je około 30 minut. Następnie zmniejszamy ogień i wlewamy
śmietanę doprawiamy do smaku, wlewamy
sok z cytryny dokładnie mieszamy, dodajemy
koperek i ewentualnie zagęszczamy
mąką z odrobina
wody. Smacznego