Wykonanie
Przepis wymyślony przeze mnie jakiś czas temu. Powstał ot tak,z potrzeby chwili.
Pora obiadowa tuż,tuż , a w lodówce wybór niewielki. A skoro "potrzeba
matką wynalazku",trzebało coś wykombinować. Zrobiłam wtedy to oto danie...

ok.50 - 60 dkg
mięsa wieprzowego np.
schabu3-4
porykilka
suszonych pomidorkówśmietanasól,
pieprz czarny mielony,
pieprz cytrynowy,odrobina
ostrej paprykinatka pietruszki do posypania na koniec gotowego dania
olej do smażenia
Mięso kroję na kotlety, posypuję
sola i
pieprzem cytrynowym z obu stron i obsmażam na gorącym tłuszczu obie strony. Następnie przekładam do garnka z gotującą się
wodą(lub
bulionem)i duszę do miękkości. Na osobnej patelni podduszam na
oleju z odrobiną
wody pokrojone w półplasterki
pory,gdy są prawie miękkie dodaję do
mięsa,doprawiam
solą,
pieprzem czarnym i
ostrą papryką,dorzucam pokrojone
suszone pomidorki,dolewam trochę
śmietany,żeby uzyskać lepszy
smakowo sos i całość podgrzewam przez chwilę dla połączenia smaków. Podaję z
ziemniakami. Smacznego!!!