ßßß
Składniki:po 300 g marchewki, pietruszki, pasternaka, pora, cebuli i selerapęczek natki pietruszkipęczek lubczykułyżeczka soliłyżeczka pieprzu6 ziaren ziela angielskiegołyżeczka słodkiej paprykiszczypta gałki muszkatołowejłyżeczka mielonego czosnkuWykonanie: Marchewkę, pietruszkę, pasternak, por, cebulę oraz seler, obrać, wymyć i pokroić na drobne kawałki, następnie ułożyć je na pergaminie i podsuszyć (najlepiej na słońcu), następnie przełożyć je do piekarnika nagrzanego do 45- 65 stopni (z uchylonymi drzwiczkami) i suszyć do czasu, aż warzywa będą całkowicie suche(czas suszenia zależy od temperatury i właściwości piekarnika). Lubczyk oraz natkę pietruszki, wymyć, osuszyć i wysuszyć na słońcu, następnie skruszyć je. Ziele angielskie, sól oraz gałkę muszkatołową zmielić w młynku do pieprzu. Wysuszoną marchew, pietruszkę, pasternak, por, cebulę, seler, pietruszkę, lubczyk połączyć z solą, pieprzem, gałką, papryką i czosnkiem. Wymieszać i gotowe;)Smacznego;)