ßßß
Cookit - przepis na Ryba zapiekana w rękawie z purée z bobu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ryba zapiekana w rękawie z purée z bobu
Składniki
Morszczuk
Marchew
Pietruszka
Czerwona cebula
Cebula
Oliwa z oliwek
Bób
Czosnek
Sól
Pieprz
Tymianek
Wykonanie
... i jako dodatek
młoda
kiszona kapusta
. :) Odchodząc od folii aluminiowej postanowiłam wypróbować foliowy rękaw.
Ryba
po upieczeniu jest soczysta i pyszna! :)
Składniki:2 filety z
morszczuka
(ja trafiłam na 1 duży)2
marchewki
1
pietruszka
pół
czerwonej cebuli
pół białej
cebuli
2 łyżki
oliwy z oliwek
500g
bobu
1 ząbek
czosnku
sól
himalajska,
pieprz
tymianek
Przygotowanie:
Rybę
opłukać, natrzeć
solą
,
pieprzem
i
tymiankiem
. Polać ją
oliwą
i włożyć do rękawa (każdy filet do osobnego rękawa).
Marchew
i
pietruszkę
obrać, pokroić w paski,
cebulę
pokroić w piórka i włożyć do rękawów.Piec przez 20 minut w 180 stopniach.Przygotować purée:
bób
ugotować, obrać i zblendować na gładką masę razem z ząbkiem
czosnku
, doprawić
solą
i
pieprze
.Można opcjonalnie dodać
masła
.Upieczoną
rybę
i warzywa wyjąć z rękawa, ułożyć na talerzu.Podawać z purée z
bobu
i
kiszoną kapustą
.
Źródło:
http://kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com/2015/06/ryba-zapiekana-w-rekawie-z-puree-z-bobu.html
Przepisy powiązane
Pieczone warzywa
MARCHEWKA PIECZONA Z TYMIANKIEM
na oko, na język: dyniowy krem
Grzyby Portobello z kozim serem
Zupa z bobu
Składniki powiązane (0)