ßßß
Kolejny pracowy twór. Udany i prosty do wykonania :)Składniki na 1 porcję:1 malutka cebula, albo pół dużejkawałek surowego kalafiora (w zależności od apetytu ;))2 czubate łyżki ugotowanej kaszy jaglanejulubione przyprawy (u mnie koniecznie papryka słodka, ostra, ciut soli, kurkumy i oregano)ćwiartka paprykikilka listków natkiolej do smażenia (u mnie kokosowy)Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać kaszę, nadal smażyć. Kalafiora drobno posiekać, dorzucić na patelnię. Przyprawić i jeszcze kilka minut trzymać na patelni co jakiś czas mieszając. Po przestudzeniu wrzucić do pudełka, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, wbić w nią natkę, zamknąć i zjeść ze smakiem w pracy :)Pietruszka w kawałku, bo używam jej jako "odświeżacza" do ust po skończonym posiłku. Polecam ten sposób - jest niezawodny!