Wykonanie
Kolejny pracowy twór. Udany i prosty do wykonania :)Składniki na 1 porcję:1 malutka
cebula, albo pół dużejkawałek
surowego kalafiora (w zależności od apetytu ;))2 czubate łyżki ugotowanej
kaszy jaglanejulubione
przyprawy (u mnie koniecznie
papryka słodka, ostra, ciut
soli,
kurkumy i
oregano)ćwiartka
paprykikilka listków
natkiolej do smażenia (u mnie
kokosowy)
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym
oleju. Dodać
kaszę, nadal smażyć.
Kalafiora drobno posiekać, dorzucić na patelnię. Przyprawić i jeszcze kilka minut trzymać na patelni co jakiś czas mieszając. Po przestudzeniu wrzucić do pudełka, dodać pokrojoną w kostkę
paprykę, wbić w nią
natkę, zamknąć i zjeść ze smakiem w pracy :)
Pietruszka w kawałku, bo używam jej jako "odświeżacza" do ust po skończonym posiłku. Polecam ten sposób - jest niezawodny!