Wykonanie
Ostatnio jesteśmy fanami wszelkich burgerów. Nadają się idealnie do obiadu, zastępują w bardzo dużej części tradycyjne dania mięsożerców, można je zamrażać, zabrać na piknik, a do tego smakują!Radzę Wam zaopatrzyć się w pokaźną ilość wszelkich klopsików, a nie będzie tak często pojawiało się pytanie, co ugotować. Przygotowałam dziś pyszne burgery z
kaszy jaglanej, część już oczywiście zniknęła, część
siedzi w zamrażarce, część poszła do pracy i
mogę tylko dziękować, że dwa się do zdjęcia uchowały. Jestem pewna, że je polubicie, robi się je bardzo łatwo, a smaki możecie zmieniać, my nawet myślimy, że kiedyś zrobimy na słodko :-)
kasza jaglana (dwa woreczki)2 małe
kalarepki2
cebulenieco
mąki (u mnie ryżowa)świeża
natka pietruszki, posiekanaulubione
przyprawysólolej do smażenia
Cebule pokroić w drobną kostkę i usmażyć na złoto.
Kalarepki obrać, zetrzeć na grubej tarce, dodać do
cebuli i posmażyć kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu dodać pozostałe składniki, dolać trochę
wody i wszystko rozgnieść widelcem, aż
zrobi się gęsta masa. Dodać tyle
mąki, aby dało się formować płaskie burgery i usmażyć je na złoto.