ßßß
 
            
         Składniki:1 kg wątróbki drobiowej6 średnich cebulekolej do smażeniamąka kukurydzianasól do smakuWykonanie:Wątróbki myjemy i oczyszczamy z białych wiązadeł, tłuszczu oraz krwistego zagłębienia. Na odpowiednio dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i układamy oprószoną mąką wątróbkę. Smażymy na niezbyt dużym ogniu po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu lekko solimy.Cebulkę obieramy i kroimy w półksiężyce. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, solimy i smażymy na złoty kolor.Wątróbkę łączymy z usmażoną cebulką i podajemy na gorąco.Smacznego!
Składniki:1 kg wątróbki drobiowej6 średnich cebulekolej do smażeniamąka kukurydzianasól do smakuWykonanie:Wątróbki myjemy i oczyszczamy z białych wiązadeł, tłuszczu oraz krwistego zagłębienia. Na odpowiednio dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i układamy oprószoną mąką wątróbkę. Smażymy na niezbyt dużym ogniu po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu lekko solimy.Cebulkę obieramy i kroimy w półksiężyce. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, solimy i smażymy na złoty kolor.Wątróbkę łączymy z usmażoną cebulką i podajemy na gorąco.Smacznego!