Wykonanie

Delikatne kotlety z
wątróbki drobiowej z
cieciorką i warzywami.Składniki:-1/2 kg
wątróbki drobiowej-
filet z piersi kurczaka-puszka
cieciorki-
suszone pomidory-
cebula-2
marchewki-
papryka-
natka pietruszki-3
jajka-
bułka tarta-
przyprawa do mięs-
słodka papryka,
sól,
pieprz-
olej
Wątróbkę przyprawiamy
przyprawą do mięs,
słodką papryką, skrapiamy
olejem i odstawiamy na czas przygotowania warzyw.
Kurczaka drobno kroimy i przyprawiamy
solą i
pieprzem.
Marchew,
cebulę,
suszone pomidory i
paprykę kroimy w kostkę.
Cieciorkę odsączamy.


Część
cieciorki ( 1/3 ) rozgniatamy widelcem.
Wątróbkę podsmażamy na patelni z
olejem, zdejmujemy i studzimy a następniekroimy na drobno.


Do
kurczaka dodajemy 2/3
suszonych pomidorów,
wątróbkę,
jajka,pokrojoną
natkę pietruszki, rozgniecioną
cieciorkę, 3-4 łyżki
bułki tartej, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

Na patelni z rozgrzanym
olejem nakładamy łyżką porcje masy, formując kotleciki.Smażymy na rumiano z obu stron.


Kotlety zdejmujemy z patelni a na
olej wrzucamy
cebulę i
marchewkęa kiedy się zeszklą dodajemy
paprykę, pozostałe
suszone pomidory i
cieciorkę.Chwilę podsmażamy.Dodajemy odrobinę
wody, doprawiamy do smaku i przekładamy na kotletyułożone uprzednio w naczyniu żaroodpornym.



Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 25-30 minut.

Gotowe.


Smacznego!