ßßß Cookit - przepis na Ryba zapiekana z pieczarkami

Ryba zapiekana z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Zestawienie składników może dziwić, ale to połączenie sprawdziliśmy i jest świetne.
Składniki:
-6 dużych pieczarek
-6 filetów rybnych ( np. z mintaja )
-1 cebula
-3 jajka
-2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
-szczypior
-3 łyżki pokrojonego drobno żółtego sera
-przyprawa do ryb
-przyprawa warzywna
-pieprz, sól
-olej
Pieczarki obieramy i oddzielamy nóżki.
Rybę osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do ryb i skrapiamy olejem.
W kostkę kroimy nóżki pieczarek, i cebulę. Posypujemy przyprawą warzywną.
Kroimy też szczypiorek.
Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy rybę, dodajemy cebulkę a kiedy się zeszkli
dokładamy pieczarki.
Przez chwilę smażymy i odstawiamy do przestygnięcia.
W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy szczypiorek, ser i mąkę.
Przyprawiamy do smaku.
Dodajemy zawartość patelni.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy pieczarki.
Wypełniamy je przygotowanym farszem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut.
Zapiekanka jest gotowa.
Dobrze smakuje z sosem pomidorowym.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2014/04/ryba-zapiekana-z-pieczarkami.html