ßßß
Potrzebujesz:0,5 kg mielonego mięsa z indykapół kajzerkitrochę mleka do namoczenia kajzerkiłyżkę kaszy mannyłyżkę bułki tartej1 jajkołyżkę majerankupieprzSos tzatziki:pół zielonego ogórka2 łyżki gęstego jogurtu naturalnegołyżeczka granulowanego czosnkułyżeczka suszonego koperkupieprzDodatki:Można użyć dowolnych surowych warzywu mnie mieszanka warzyw mrożonych: kalafior, brokuł i marchew ugotowane na parze razem z mięsem (warzywa dołożyć gdy mięso gotuje się już od 10 minut)Przygotowanie:Bułkę odcisnąć z mleka i wymieszać z pozostałymi składnikami na pulpety. Mokrymi dłońmi uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na sitku do gotowania na parze.gotować 30 minut. W tym czasie przygotować warzywa i sosSos: ogórka zetrzeć na grubych oczkach i odcisnąć z nadmiaru soku. Wymieszać z jogurtem i przyprawami.Smacznego!!